“Door overdag regelmatig,

meer en voedzaam te eten,

ben ik van mijn snoepbuien af.”

Afvallen zonder dieet

Afvallen is veel meer dan je eetgewoontes aanpassen. Het gaat erom dat je echt leert luisteren naar je behoeftes. Waar honger je echt naar? Je ontdekt hoe je van binnenuit, dus zonder dieet, anders met eten en jezelf kunt omgaan. 

Luister naar de ervaringen van Elisa

 • Ben je regelmatig bezig met diëten en/of anders eten?
 • Ergens weet je wel dat een snel (crash)dieet niet de oplossing is.
 • Maar vaak is dat wel verleidelijk. Je valt snel af, maar weet ook dat die kilo's er in korte tijd weer aanzitten. 
 • Je hebt vaak weinig energie, voelt je moe en bent niet blij met je lichaam.
 • Bezig zijn met eten en je lijf voelt vaak als een belemmering van waar je werkelijk mee bezig wilt zijn.
 • ​​Herken je de haat-liefdeverhouding met eten?
 • Kun je niet stoppen met eten als je eenmaal begonnen bent aan een stukje chocola, een koekje of chips en moet je dooreten? 
 • Eet je vaak snel zonder te genieten?  

Gesprekken met jezelf

Elke dag voer je gesprekken met jezelf. Over van alles en nog wat. Een dagelijks terugkerend onderwerp is wat, wanneer en hoeveel je gaat eten. Gezond of niet? Je bekijkt jezelf vaak kritisch in de spiegel en hebt altijd wel iets aan te merken op je lichaam.
Overdag heb je alles onder controle en functioneer je goed in je werk en/of gezin. Dit kan heel erg contrasterend zijn met hoe je je 's avonds thuis kunt voelen. Juist op die momenten dat je alleen bent en niets hoeft, kun je je eenzaam voelen met je eetgewoontes en je kritische gedachtes hierover. Dan steken de stemmetjes de kop op die je kunt dempen met eten. Dat geeft op korte termijn rust, maar op lange termijn juist meer onrust.

Hoe zou het zijn als je:

Eet naar behoefte en kunt stoppen als je genoeg hebt? Geniet van alles wat je eet, zonder je schuldig te voelen? Je lijf accepteert en weer past in kleren die jij leuk vindt? Je bezig bent met wat jou echt voldoening geeft? Je energiek en fit voelt?
Nooit meer op dieet hoeft? Een leefstijl hebt die je de rest van je leven kunt ‘volhouden’?
Kortom je stopt met  diëten en emotie-eten, en leert te genieten van lijf en voedzaam eten. Dit is een individueel traject, een programma op maat dus. Hiervoor is het belangrijk dat we een (gratis) en vrijblijvend kennismakingsgesprek hebben om te kijken of het klikt en of je bij mij aan het goede adres bent.

Wat zijn de kosten en mogelijkheden tot vergoeding?

Kennismakingsgesprek (30 minuten) gratis
Intakegesprek 90 minuten € 97,-
Vervolggesprekken 60 minuten € 85,-
 • Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.
 • Gesprekken kunnen zowel in mijn praktijk in Haarlem als via Skype of Zoom gevolgd worden. 

Workshop: Het geheim van een lichter leven

Op een laagdrempelige manier kennis maken met de mogelijkheden van minder eten en meer genieten. Je zet al je zintuigen in bij het proeven van je eten en je zult verbaasd zijn over je ervaringen. De workshop bestaat uit een klein beetje theorie, maar is vooral praktisch van aard. Aan het eind van de avond ga je met allerlei tools en inzichten naar huis die je in je dagelijks leven kunt toepassen.

Quotes

Esther: "Maakt je bewust en zet je aan het denken over je eetgewoontes ('Waarom moet die hele zak chips nou leeg?') en laat je geïnspireerd weer naar huis gaan."
Caro: "De workshop brengt je terug naar het ervaren van smaak en hoe verzadigend dat kan zijn."
Kristel:  "Goede afwisseling van doen, leren en luisteren, een echte aanrader om op een andere manier naar je eetgewoontes te kijken, zonder calorieën te hoeven tellen."

In deze workshop komen op een speelse manier onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • kijken naar je eetgedrag
 • 7 soorten honger 
 • kennismaken met mindful eten
 • waarom mindfulness kan helpen bij afvallen.

Kosten: € 45,- (excl. 21% btw). Voor nieuwe data, meld je aan via contact

Workshop op locatie

Dit  is ook een hele leuke workshop voor bijvoorbeeld een vriendinnengroep, die ik dan bij iemand thuis geef. Ook ben ik regelmatig te gast in een sportschool of in een yogastudio. Neem even contact met me op voor de mogelijkheden.

19.0 687 15