"Ik verras mensen met nieuwe inzichten,

waardoor zij concreet aan de slag gaan met iets

wat zij tot nu toe voor onmogelijk hielden."

Over Karen

Ik ben van 1967 en voel me vitaler dan ooit. Maar dat is niet vanzelf gegaan. Ik weet zelf hoe het is om gestrest door het leven te gaan en niet in balans te zijn. Ik was altijd hard aan het werk, snoepte veel en ging te laat naar bed. Nee zeggen kon ik niet en ik had altijd het gevoel dat ik tijd te kort had. Het belangrijkste was echter dat ik veel te weinig aan ontspanning toekwam. Dit heeft zelfs geleid tot een flinke burn-out, waardoor ik bijna twee jaar uit de roulatie ben geweest. Ook weet ik veel van (emotie)eten en afvallen. Als ervaringsdeskundige weet ik dat diëten niet de oplossing zijn voor de onvrede die je ervaart met je lijf en het gedoe met eten.

 

Dagelijks ervaar ik nu de vrijheid om mijn dag zo in te delen dat ik een goede balans heb op alle gebieden. Door verschillende opleidingen en cursussen gecombineerd met mijn eigen ervaringen kan ik mijn missie uitdragen: anderen coachen naar ook een gezonde en inspirerende leefstijl. Niet voor even, maar voor het leven.

Ik geniet volop van het begeleiden van mensen

Ik ben sterk in het creëren van een goede sfeer waarbij mensen zichzelf kwetsbaar durven op te stellen en waarin ook veel ruimte is voor het individu. Ik zorg voor goede energie waarin ik mensen verras met nieuwe inzichten en waarin zij concreet aan de slag gaan met iets wat zij tot nu toe voor onmogelijk hielden.

Ik ben een goede trainer

Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs kan ik goed kennis overdragen en mensen verbinden. Ik ben empathisch, enthousiast en vooral praktisch. Niet alleen praten, vooral doen. Alles wat ik interessant vind komt in mijn werk samen: mensen en hun emoties, gedrag en gewoontes, coaching, beweging en mindfulness, gezonde leefgewoontes, lekker en puur eten.

Relevante opleidingen 

 • E-coachpro (Pluform) 
 • Leefstijlcoach (AVLEG)
 • Mindfulnesstrainer (Centrum voor Mindfulness Amsterdam)
 • Uit de ban van emotie-eten (Artiva)
 • Gewichtsconsulent  (Sonnevelt)

Cursussen

 • Focussen op Leefstijl (Visiom Academie)
 • Basismodule Positieve Gezondheid (Institute of Positive Health)
 • MSC: Mindful Selfcompassion (Centrum voor Mindfulness Amsterdam)
 • Compassietrainer (Instituut voor Mindfulness)
 • Mindfulness en eten (SeeTrue)
 • Overgang en voeding (Sonnevelt)
 • Voeding en sport (Sonnevelt)
 • Kind en voeding (Hamel College)

Beroepsverenigingen/registers

Ik ben aangesloten bij:

Voor mijn eigen ontwikkeling en om mijn kennis actueel te houden, volg ik verschillende opleidingen, cursussen en workshops. Ook heb ik regelmatig intervisie en supervisie met andere coaches.

Wat zeggen mensen zoal over mij?

 • "Mijn ervaringen met Karen zijn heel positief. Op een kritische, maar zeer respectvolle wijze houdt ze mij steeds een spiegel voor, waardoor ik me bewust ben geworden van mijn gedrag. Door simpele, maar inspirerende en doeltreffende oefeningen heeft ze me de kracht in mezelf laten vinden om mijn relatie met eten aan te passen. Maar ook om de tijd te vinden in mijn drukke leven met een jong gezin en een drukke baan om eindelijk weer te bewegen! Hierdoor heb ik een gezonder levenspatroon weten op te bouwen, waardoor ik me minder gejaagd voel en veel meer energie heb. En, niet onbelangrijk, in 1 jaar tijd ben ik flink wat gewicht kwijt geraakt." (Maria, 34 jaar, procesmanager)
 • "Ongelofelijk veel heb ik aan je cursussen. Dat komt door hoe jij daar invulling aangeeft en vooral door hoe je zelf bent: doelgericht, empathisch, eerlijk en een voorbeeld voor mij. Dank je wel voor alles." (Germaine, 34 jaar, artsenbezoeker)
 • "Je luistert erg goed en leeft mee terwijl je ook de volgende stap zet die je dan verder helpt. Bedankt voor de fijne cursus en je leuke en inspirerende verhalen aan het begin van elke avond. Ook je openhartigheid over jouw eigen proces heeft mij geraakt." (Anne, 27 jaar, promovendus UvA)
 • "Dank en complimenten voor jouw kracht tot verbinden en verweven van theorie met ieders en jouw persoonlijk ervaring."
  (Jeanette, 42 jaar, senior inspecteur ouderenzorg)
 • "Je straalt zo'n vertrouwen uit, dat ik me vanaf het begin aan op mijn gemak heb gevoeld bij jou. Je hebt me geleerd kleine stapjes te zetten en te kijken naar wat wel lukt." (Ria, 63 jaar, heeft altijd in de verpleging gewerkt)
 • "Dank je wel voor je enorme betrokkenheid, expertise, kwetsbaarheid en nauwkeurigheid. Door jou heb ik geleerd milder naar mezelf te kijken en meer in het nu te leven en echt te luisteren naar mijn behoeften. Je wist elke keer de juiste snaar te raken." (Anouk, 33 jaar, begeleider op een dagcentrum voor gehandicapten)
 • " Karen is enthousiast en doelgericht. Haar praktische aanpak en soms kritische blik gaan gepaard met groot vertrouwen in haar intuïtieve en empathische vermogens. Zij straalt rust uit en kan goed luisteren. Haar grondige voorbereiding en kennis van zaken maken dat zij -zo nodig- de diepte in gaat. Zij doet dit met humor en met inzet van haar creatieve vermogens. Deze kwaliteiten maken haar uitermate geschikt om haar passie om mensen te begeleiden en iets te leren te effectueren."( Els, 58 jaar, coach)
 • "Je bent een hele warme, hartelijke vrouw. Aangezien jezelf ook problemen hebt gehad met emotie-eten en alles wat daarbij komt kijken, neem ik jouw expertise echt serieus." (Machteld, 40 jaar, huisvrouw)
 • "Altijd laat je ieder in haar waarde en weet je het positieve overal uit te halen. Het helpt om alles inzichtelijk te krijgen. Ook was het heel fijn om jouw ervaringen te horen en jou als voorbeeld te hebben." (Monique, 46 jaar, recruiter)
 • "Dank je wel voor je rustige en inspirerende begeleiding bij onze ontdekkingstocht. Heel fijn hoe je meteen een veilige sfeer wist te scheppen zodat ik zonder schaamte mijn verhalen durfde te delen met de anderen in de groep. Dit heeft mij enorm geholpen in het hele proces." (Sandra, 35 jaar, beleidsadviseur van de universiteit van Leiden)
18.6 687 15