“Een paar keer per dag bewust in– en uitademen

maakt voor mij een wereld van verschil.

Ik voel nu meer ruimte in mijn lijf, hoofd en dag."

 

Reviews

Wat zeggen mensen die een coachingstraject hebben afgerond?

“Door op tijd pauze te nemen, presteer ik beter en houd ik juist tijd en energie over.”

“Nooit gedacht dat goed en genoeg slapen zoveel impact zou hebben op mijn kwaliteit van leven.”

“Activiteiten afwisselen en omgekeerd plannen zijn voor mij de gouden tips gebleken om veel beter te presteren en het optimale uit mijn dag te halen.”

“Een paar keer per dag bewust in- en en uitademen maakt voor mij een wereld van verschil. Ik voel niet alleen in mijn lijf meer ruimte, ook in mijn hoofd en in mijn dag.”

“Ik word niet meer geleefd, maar ik leef zelf en heb meer tijd dan ooit.”

“Geen to-do-lijstjes meer die me achtervolgen, maar ik ervaar nu meer tijd dan ooit, terwijl ik meer doe dan voor die tijd.”

“Door overdag regelmatig, meer en voedzaam te eten, ben ik na jaren eindelijk van mijn snoepbuien af.”

“Met aandacht eten zorgt voor meer genieten en minder snoepen, zonder te diëten val ik langzaam af.”

“Door een duidelijk en concreet stappenplan ben ik na jaren definitief gestopt met roken.”

Samengevat: minder stress, gezonder leven, meer genieten, lichter en gezond denken en doen.

Wat zijn de resultaten na het volgen van een cursus?

Ervaringen van cursisten

Mirjam:
"Door deze cursus heb ik meer rust in mijn hoofd en lijf gekregen. Ik prop me niet meer vol met eten door van tevoren te kijken wat voor soort honger ik heb. Ik heb niet meer overgegeven.
Ik ben trots op mezelf en durf nu ook eerlijk te zijn. Het heeft me veel inzicht gegeven in mijn (eet)gedrag, wensen en verlangens."
(cijfer: 9)

Hilda:
“Door deze cursus ben ik van mijn eetbuien afgekomen en heb ik een gezonder eetgedrag gekregen, door o.a. te gaan ontbijten en voor betere tussendoortjes te kiezen en me te voeden in plaats van te vullen.
Ik kan nu beter omgaan met kritische gedachten en kraak mezelf nauwelijks meer af."
(cijfer: 8,5)

Willemien:
“Door deze cursus voel ik mijn lijf beter en maak ik makkelijker keuzes. Ik lunch nu tijdig  en snoep minder. Ik blijf niet meer dooreten. Ik voel me stabieler en blijf minder hangen in negatieve gedachten. "(cijfer: 9)

Ellen:
“Deze cursus is heel waardevol omdat je de vastgelopen patronen gaat ontdekken. Waarom doe je iedere keer hetzelfde terwijl het je niets oplevert en je alleen maar van alles kost. Ik heb vat gekregen op mijn eetgedrag, maar ook op andere gebieden in mijn leven.
Ik geniet nu van mijn eten en zorg dat ik iedere dag een gezonde, voedzame maaltijd heb. Ik ben 4 kilo afgevallen en voel me goed bij dit gewicht. Ik heb meer rust in mijn hoofd, slaap beter en onderneem meer."
(cijfer: 10)

Elsa:
“Ik weet nu het verschil tussen voeden en vullen, heb het belang door van goede voeding. Ik ontbijt nu goed  en geef mezelf eten als ik honger heb in plaats van het te negeren en uit te stellen.
Deze cursus laat je o.a. kennismaken met waarom je bepaalde eetgewoontes hebt. Iedereen van de groep wordt gerespecteerd op zijn/haar eigen manier. Heel prettig om dit proces als groep door te maken, veel van elkaar te leren en ook flink te lachen."
(cijfer: 9)

Mirjam:
“Na jaren van jojoën is het heel fijn dat ik een methode heb aangeleerd die nu al zonder moeite ervoor gezorgd heeft dat mijn gewicht constant blijft en zelfs heel langzaam naar beneden gaat. Maar wat nog mooier is, is dat het impact heeft op je hele leven. Op alle gebieden word je je veel bewuster van wat je doet en waarom. Heel indrukwekkend.” (cijfer: 9,5)

Tom:
“Ik ben rustiger, gezonder en regelmatiger gaan eten. Ik eet minder tot geen snacks meer ’s avonds. Ik luister nu naar de signalen van mijn lichaam en snap het verschil tussen voeding en vulling. Ik heb veel meer contact met mijn eigen gevoelens en behoeftes gekregen.” (cijfer: 8+)

Nicole:
“Ik eet veel gezonder, heb nauwelijks meer eetbuien, eet nu gezonde tussendoortjes, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, ben mijn tijd beter gaan indelen, ben weer gaan sporten, ik snap nu het verband tussen emoties en eten en ga daar nu anders mee om. Ik pas mijn 'oude' kleren weer en heb een slanker figuur gekregen. Een cursus heeft nog nooit zoveel impact op mijn leven gehad.” (cijfer 9,5)

Geeke:
“Ik heb nu een gezonde relatie met eten. Ik heb veel minder eetbuien, ik blijf zonder lijnen op een stabiel gewicht, ik kan nu een paar dropjes eten i.p.v. een hele zak. Ik snoep sowieso bijna niet meer. Ik zit lekkerder in mijn vel, dus ook lekkerder in mijn relatie. Ik ben meer gaan bewegen op een manier die mij past.” (cijfer: 8)

Wat zeggen mensen zoal over mij?

"Mijn ervaringen met Karen zijn heel positief. Op een kritische, maar zeer respectvolle wijze houdt ze mij steeds een spiegel voor, waardoor ik me bewust ben geworden van mijn gedrag.
Door simpele, maar inspirerende en doeltreffende oefeningen heeft ze me de kracht in mezelf laten vinden om mijn relatie met eten aan te passen.
Maar ook om de tijd te vinden in mijn drukke leven met een jong gezin en een drukke baan om eindelijk weer te bewegen! Hierdoor heb ik een gezonder levenspatroon weten op te bouwen, waardoor ik me minder gejaagd voel en veel meer energie heb.
En, niet onbelangrijk, in 1 jaar tijd ben ik flink wat gewicht kwijt geraakt."

Maria, 34 jaar, procesmanager

"Ongelofelijk veel heb ik aan je cursussen. Dat komt door hoe jij daar invulling aangeeft en vooral door hoe je zelf bent: doelgericht, empathisch, eerlijk en een voorbeeld voor mij. Dank je wel voor alles."
Germaine, 34 jaar, artsenbezoeker

"Je luistert erg goed en leeft mee terwijl je ook de volgende stap zet die je dan verder helpt. Bedankt voor de fijne cursus en je leuke en inspirerende verhalen aan het begin van elke avond. Ook je openhartigheid over jouw eigen proces heeft mij geraakt."
Anne, 27 jaar, promovendus UvA

"Bij Karen heb ik een coachingstraject gevolgd om bewuster met voeding om te gaan, met als doel me fitter en energieker te voelen. Ik ging met veel plezier naar Karen toe en vond haar benadering positief en open.
Met de tips en kennis van Karen heb ik jarenlange gewoontes zonder veel moeite kunnen veranderen. Ze kijkt ook echt wat bij je past zodat je het vol kunt houden. Ik ga nu bijvoorbeeld veel bewuster om met ontbijten en tussendoortjes."

Petra, 42 jaar, oefentherapeut Mensendieck

"Dank en complimenten voor jouw kracht tot verbinden en verweven van theorie met ieders en jouw persoonlijk ervaring."
Jeanette, 42 jaar, senior inspecteur ouderenzorg.

"Je straalt zo'n vertrouwen uit, dat ik me vanaf het begin aan op mijn gemak heb gevoeld bij jou.
Je hebt me geleerd kleine stapjes te zetten en te kijken naar wat wel lukt."

Ria, 63 jaar, heeft altijd in de verpleging gewerkt

"Dank je wel voor je enorme betrokkenheid, expertise, kwetsbaarheid en nauwkeurigheid. Door jou heb ik geleerd milder naar mezelf te kijken en meer in het nu te leven en echt te luisteren naar mijn behoeften. Je wist elke keer de juiste snaar te raken."
Anouk, 33 jaar, begeleider op een dagcentrum voor gehandicapten

" Karen is enthousiast en doelgericht. Haar praktische aanpak en soms kritische blik gaan gepaard met groot vertrouwen in haar intuïtieve en empathische vermogens. Zij straalt rust uit en kan goed luisteren. Haar grondige voorbereiding en kennis van zaken maken dat zij -zo nodig- de diepte in gaat.
Zij doet dit met humor en met inzet van haar creatieve vermogens. Deze kwaliteiten maken haar uitermate geschikt om haar passie om mensen te begeleiden en iets te leren te effectueren."

Els, 58 jaar, coach

"De reden dat ik advies nodig had over voeding was omdat ik zelf in een bepaalde leeftijdscategorie (eind 40 begin 50) begin te vallen waarbij je lijf toch veel verandert. Karen is een prettige persoon om mee te praten en die goed naar je luistert. Zij heeft veel tips gegeven die ik direct in de praktijk kon uitproberen.
Al met al kan ik het zeer aanbevelen om met Karen als coach aan de slag te gaan."

Janine, 49 jaar, marketing medewerker bij Holland Casino

"Je bent een hele warme, hartelijke vrouw. Aangezien jezelf ook problemen hebt gehad met emotie-eten en alles wat daarbij komt kijken, neem ik jouw expertise echt serieus."
Machteld, 40 jaar, huisvrouw

"Ik ben vaak met mijn gewicht en dieet bezig en wil elk dieet wel uitproberen. Dat wilde ik niet meer en vervolgens kwam ik in contact met Karen. Met haar begeleiding leer ik een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ook leer ik op een andere manier naar eten kijken en de juiste gezonde keuzes maken.
Haar begeleiding ervaar ik als zeer prettig, alles wordt rustig uitgelegd en ondersteund met informatie op papier. Kan het jullie allemaal aanraden!"

Karin, 34 jaar, doktersassistente

"Altijd laat je ieder in haar waarde en weet je het positieve overal uit te halen. Het helpt om alles inzichtelijk te krijgen. Ook was het heel fijn om jouw ervaringen te horen en jou als voorbeeld te hebben."
Monique, 46 jaar, recruiter

"Dank je wel voor je rustige en inspirerende begeleiding bij onze ontdekkingstocht. Heel fijn hoe je meteen een veilige sfeer wist te scheppen zodat ik zonder schaamte mijn verhalen durfde te delen met de anderen in de groep. Dit heeft mij enorm geholpen in het hele proces."
Sandra, 35 jaar, beleidsadviseur van de universiteit van Leiden

22.9 673 15