“Met aandacht eten zorgt

voor meer genieten en minder snoepen,

langzaam zonder te diëten val ik af.”

Pas op de plaats

Terugblikken en vooruitkijken

Dat doen veel mensen aan het eind van een jaar. Op zich niets mis mee, maar belangrijk blijft ook om te kijken hoe het op dit moment met jou gaat.

Voordat je verder leest, wil ik je vragen even te stoppen en je ogen te sluiten. Word je bewust van hoe je op de stoel zit of op de bank hangt of waar je ook bent. Voel je voeten op de grond en ga vervolgens met je aandacht naar je ademhaling. Haal een paar keer bewust adem: in en uit. Je hoeft niets aan je ademhaling te veranderen, het enige wat je doet is volgen.
Na een paar minuten, open je weer je ogen en lees je verder.

Je hebt een pas op de plaats genomen, je werd je even bewust van het belangrijkste in je lichaam: je ademhaling en daarmee een stukje lichaamsbeleving. (vergeef me het woord, maar dit is wel waar het omgaat).
Veel van ons rennen maar door, zijn de hele dag bezig met het afstrepen van to-do-lijstjes, het stellen van doelen of het bijstellen ervan. En zijn zich nauwelijks bewust van hun lichaam. Onze hoofden werken heel goed, maar we zijn ons vaak niet bewust van de rest van het lichaam. Dat merken we pas op, als er iets aan de hand is: een blessure, een ziekte, vermoeidheid, pijn in schouders en/of rug, een te kort lontje of iets dergelijks. En als het te heftig wordt, dan pas ondernemen we actie.
Maar kijk eens of je dat voor kunt zijn.

Hoe gaat het NU met jou?

Want hoe gaat het nu echt met je? Hoe zit het met je energieniveau? Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Als je jezelf niet regelmatig die vraag stelt, heb je de kans dat je hieraan voorbijgaat. Met als gevolg dat je je gevoelens dempt met bijvoorbeeld te veel snoepen/eten, te hard werken, te veel drinken, te veel achter een scherm zitten, te laat naar bed gaan etc.
Hier kun je je dan helemaal in verliezen met vermoeidheid, stress, overgewicht, misschien wel ziektes tot gevolg.
We leven in een welvarend land, hebben alles in overvloed en toch ervaren we vaak tekorten. Met name op het gebied van tijd en energie.

Herken je je hierin? Wie weet kan het jou dan helpen om beter te kijken waar jij echt behoefte aan hebt, zodat jouw leven meer in balans komt. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan, om te kijken of ik jou hierbij kan begeleiden.

O dennenboom, o dennenboom wat zijn..

... jouw teksten wonderschoon.

Voor nu wens ik jou een rustige decembermaand toe, met regelmatig een pas op de plaats of in elk geval iets te doen wat jou energie geeft, waar jij behoefte aan hebt. Tijd en energie is er in overvloed, je bent echter zelf degene die deze op de beste manier kunt gaan inzetten.

En mocht je het af en toe vergeten, niet erg, kijk even naar deze kerstboom of naar de boom die misschien wel bij jou thuis staat en denk dan hieraan.

Karen van den Brink

Ik weet zelf hoe het is om gestrest door het leven te gaan en juist geen balans te hebben. Ik was altijd hard aan het werk, snoepte te veel en ging te laat naar bed. Nee zeggen kon ik niet en ik had altijd het gevoel dat ik tijd te kort had.

Door een verscheidenheid aan opleidingen en cursussen gecombineerd met mijn eigen ervaringen kan ik mijn missie uitdragen en anderen ook coachen naar een gezonde en inspirerende leefstijl.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
30.3 988 25